Over Ingrid Bastiaan

Ingrid Bastiaan

Ik ben Ingrid Bastiaan en ik ben geboren in 1966. Werkzaam en woonachtig in Wezep op de Noord-Veluwe.

Begin jaren 90 sloot ik mij aan bij de beeldendkunstenaarsgroep “De Varfdeuze”. Onder leiding van docenten van de kunstacademie Kampen heb ik zowel modellen als vrije expressie getekend en geschilderd. Vooral hier heb ik een andere kijk op kunst gekregen. Met behulp van opbouwende kritieken en kritieken op elkaar werden we gestimuleerd tot het ontwikkelen van een eigen stijl.

Vanwege de geboorte van mijn drie kinderen, ben ik er nog al wat jaartjes tussenuit geweest. Doordat ik van een school in Hattem opdrachten kreeg, het beschilderen van een scheidingswand, krukjes en raamschilderingen, kreeg ik de smaak weer te pakken.

Sinds 2005 heb ik mijn passie weer opgepakt en mij meer toegelegd op het schilderen op doek. Ik schilder het liefst met acryl, omdat dit lekker snel werkt, maar het maken van een oliedoek voor de afwisseling vind ik natuurlijk ook niet erg. Hiernaast teken ik ook nog eens in de stille uurtjes. Dit is meer de in stijl van Escher.

Door de jaren heen heb ik twee manieren van werken ontwikkeld:

  1. de eerste is intuatief impressionistisch te noemen, waarbij het weergeven van beweging een van de belangrijkste doelen is;
  2. de tweede is conceptueel te noemen, waarbij ik in eerste instantie een schets maak en vervolgens deze verder uitwerk. Het komt voort uit mijn manier van tekenen en is gebaseerd op het thema “niets is wat het lijkt”; alles is vanuit een ander oogpunt te bekijken.